"Slomiš se od rada, a tri puta teže od maline"

Iako je cena potanka, Radosav Rašković sa Opaljenika ne odustaje od branja malina u svom malinjaku na Žunjskom brdu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.06.2018.

09:11

Foto: Thinkstock

"Imam 25 ari i sve uradim sam, sem branja, to moram da platim. Nikad mi malina nije bolje rodila u poslednjih 10 godina. Cena jeste loša, ali mi se opet isplati", kaže Radosav koji je penzioner.

Navodi da je ranije sejao krompir, na ovih 25 ari, pa odustao.

"Slomiš se od rada, tri puta je teži za obradu od maline, i na kraju treba ga čuvati od mraza, a prodaja je išla svake godine sve teže. Malina je banja za rad u odnosu na njega. Sam je gajim, vezujem, prskam, đubrim. Valjalo bi da je skuplja malo, ali opet je zauvar", priča Radosav, opremljen beračkim rekvizitima. Problem je, veli, sa beračima, teško ih naći.

"Niti je lako njima, niti nama. Imaš raznih gazda koji bi da se vade na njima, sa druge strane sjati se ovde svakakih, pa ne znaš koga u kuću da pustiš. Ima i dobrih ljudi. Kažu da je nadnica dve do i po hiljade. Ja bih im dao i tri samo ako su vredni i časni. Imaju kod mene gde da konače", priča on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: