Vansiju zeleno svetlo za koncesuju "Nikole Tesle"

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je da je preduzeću Vansi Erports Srbija odobrila koncesiju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Izvor: Beta

Sreda, 20.06.2018.

13:50

Vansiju zeleno svetlo za koncesuju
(Foto: Thinkstock)

Vansi Erports Srbija posluje u okviru francuske Vansi grupe koja do sada nije obavljala delatnost operatera aerodroma niti poslovala na tržištu aerodromskih usluga u Srbiji.

Rešenje Komisije će biti objavljeno na njenom sajtu kada se za to budu stekli uslovi, odnosno nakon proteka roka za žalbu na zaključak o zaštiti podataka, navodi se u saopštenju

Predstavnici Vansija i Vlade Srbije potpisali su 22. marta ugovor o koncesiji za Aerodrom "Nikola Tesla" .

Trajanje koncesije je 25 godina, a odnosi se na finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom beogradskog aerodroma i obavljanje delatnosti operatera tog aerodroma.

Ugovorom je predvidjeno da Vansi za koncesiju akcionarima Aerodrma "Nikola Tesla" uplati jednokratnu naknadu od 501 miliona evra, od čega Vlada Srbije treba da dobije 417 miliona evra a mali akcionari 84 miliona evra.

Tokom trajanja koncesije biće plaćana i godišnja koncesiona naknada koja će biti od 4,4 miliona do 15,1 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: