Koka-Kola ima iznenađenje za Srbiju: Bolja pomoć ne postoji

Sistem Koka-Kola u Srbiji predstavio je novi pravac ulaganja u lokalnu zajednicu – platformu "Koka-Kola mladima", radi podrške mladima da se lakše zaposle.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.06.2018.

16:31

Koka-Kola ima iznenađenje za Srbiju: Bolja pomoć ne postoji
Foto: Getty images

Kako se navodi, svi napori će biti usmereni u njihov profesionalni i lični razvoj i to kroz programe namenjene širokoj populaciji mladih (srednjoškolcima, studentima, apsolventima, diplomcima, nezaposlenima) sa ciljem da ih što više osnaži i poveća mogućnosti za njihovo zaposlenje.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da ovakvi programi omogućavaju mladima da tokom i nakon formalnog obrazovanja steknu nova znanja i veštine.

"To im pomaže da se lakše zaposle i bolja pomoć od toga ne postoji. Želimo da mladi ostanu u Srbiji i nađu dobre poslove u nekim od velikih stranih kompanija koje posluju u Srbiji", rekao je Šarčević.

Predstavljena je i donacija organizaciji "Jaki mladi" u visini od 30.000 evra koja u okviru fondacije SOS dečja sela podržava osamostaljivanje mladih bez roditeljskog staranja nakon njihove 18. godine.

Prikupljena sredstva namenjena su štićenicima ove organizacije kako bi započeli svoje biznise.

"Kao kompanija koja je blisko povezana sa zajednicom i koja zapošljava 1.000 talentovanih i ambicioznih ljudi, svesni smo da mladima nedostaju određene veštine i znanja i upravo zato smo odlučili da postavimo novi strateški pravac ulaganja u lokalnu zajednicu", rekao je generalni direktor kompanije Koka-Kola HBC Srbija Aleksandar Ružević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: