"NIkada u istoriji nismo imali, a pričaju nešto za Jorgovanku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se plata pibližava vrednosti od 500 evra, ali i da to nije dovoljno.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

13:26

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Vučić je istakao da je prosečna plata porasla sa 336 evra na 425 evra.

"Znate da će biti značajnog povećanja pre kraja godine, više od 7 odsto, pa vi sami izračunajte", rekao je Vučić, dodajući da raste plata, ali i minimalac.

"Da li je to dovoljno? Pa nije, ali Srbija više nije pred bankrotom", kaže on.

Vučić je istakao i da je nezaposlenost problem broj jedan u Srbiji na kome se radi

"Da radimo i zaradimo više, a onda će nam i plate biti više", dodao je on, ističući da ljudi to vide, poštuju marljivost i vredne ljude, i da govorimo o ogromnim promenama u Srbiji.

"Pričaju nešto za Jorgovanku Tabaković, a kada ste imali u poslednjih šest godina stabilniji dinar, kada smo to imali u istoiji, od naših kovanica? - Nikada", rekao je Vučić, ističući da nikada nismo imali stabilniji devizni kurs i stabilniju inflaciju.

"Inflacija je apsolutno pod kontrolom, devizni kurs godinama na istom nivou, to pokazuje snagu monetarne i fiskalne politike i zato ovoliko kompanija i dolazi u Srbiju", zaključio je on.

Vučić je najavio i da će za dvadesetak dana u jedan od četiri grada u Srbiji stići nova velika investicija, poručujući gradonačelnicima da se spreme da predstave svoj grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: