"Ostavio sam stabilnu kasu, i državna je stabilna"

Svom nasledniku na mestu gradonačelnika Beograda ostavio sam finansijski stabilnu gradsku kasu, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2018.

15:53

Foto: Thinkstock

On je dodao i da je preuzeo isto tako stabilnu državnu kasu na novoj funkciji u Vladi Srbije,

"Izazovi su uvek različiti, ali na kraju velika je čast raditi u Vladi Srbije i svojim znanjem, iskustvom i energijom doprineti nekom boljem sutra za našu decu", rekao je Mali na konferenciji za novinare sa predstavnicima MMF-a, upitan kako se snašao na novoj funkciji i u razgovorima sa MMF-om.

Sticajam okolnosti je, kaže, posle samo dve nedelje novog mandata imao mogućnost da učestvuje u razgovorima sa predstavnicima Misije MMF-a o novom aranžmanu, takozvanoj "čuvarkući" i da obavesti građane Srbije o postignutom dogovoru sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

"Ti dogovori nam daju još veću sigurnost da godine koje dolaze po pitanju i makroekonomske stabilnosti, novih investicija i razvoja naše privrede budu više i bolje obećavajuće za naše građane", istakao je Mali.

Imao je, kaže, to iskustvo i kao gradonačelnik Beograda jer je mnogo toga urađeno na kosolidaciji javnih finansija u gradu.

"Beograd je sada potpuno finansijski stabilan grad, dobili smo i kreditni rejting prvi put, čak smo ga i unapredili u međuvremenu. Ono što nasleđuje novi gradonačlenik Beograda - stabilnu gradsku kasu, evo imam priliku da to nasledim na nivou Republike", kaže Mali.

Navodi da je sada ne samo na njemu, nego na čitavoj Vladi Srbije kao timu da zajednički rade u korist građana Srbije kako bi se još više unapredilo poslovno okruženje, privreda učinila konkurentnijom, a ističe da je zadatak svih u tom timu da se bave stvaranjem uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Među pozitivnim rezultatima postignutim u Gradu Beogradu naveo je i smanjenje nezaposlenosti, te da će to biti cilj i na nivou Srbije, kao i to da iz godine u godinu bude sve bolje i bolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: