"Završavamo sve krakove auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je porast investicija koje se finansiraju iz državnog budžeta osnova rasta

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2018.

13:26

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

On je rekao i da je važno da novac za tu namenu raste iz godine u godinu.

Naveo je i da će ove godine biti završeni svi krakovi auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj i da je u toku rehabilitacija velikog broja kilometara pruga.

"Moj posao je da nađemo izvore rasta i kroz povećanje investicija", rekao je Mali, a na pitanje kako se snašao u novoj ulozi ministra finansija, s obzirom na to da su ga odmah po izboru sačekali razgovori sa MMF-om, kaže da je stekao iskustvo kao gradonačelnik Beograda, ali da su izazovi uvek različiti i da mu je čast što radi u Vladi Srbije.

"Posle samo dve nedelje mog mandata imao sam tu mogućnost da učestvujem u razgovorima i obavestim građane Srbije da smo napravili dogovore koji nam daju novi aranžman sa ovom institucijom i još veću sigurnost da godine koje dolaze po pitanju makroekonomske stabilnosti i novih investicija i razvoja naše privrede, budu više i bolje obećavajuće za naše građane", izjavio je Mali.

U vreme dok je bio gradonačelnik Beograda kaže da je mnogo toga urađeno na konsolidaciji javnih finansija, zbog čega je Beograd sada potpuno finansijski stabilan grad, a dobio je i kreditni rejting prvi put.

"Ono što nasleđuje novi gradonačelnik Beograda je stabilna gradska kasa, a ja imam priliku sada da to nasledim na nivou Republike", naveo je Mali na konferenciji za novinare.

Dodao je da je sada na svima u Vladi kao timu da u korist građana još više unaprede privredno okruženje i konkurentnost privrede, te da je posao svih da se sada bave stvaranjem uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: