Vučić: Za cenu benzina ne može mnogo, za dizel ćemo videti

Govoreći o protestima zbog cene goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da s cenom benzina ne može mnogo da se uradi, ali s cenom dizela može.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

10:35

Vučić: Za cenu benzina ne može mnogo, za dizel ćemo videti
(Foto: Thinkstock)

On je nabrojao zemlje u kojima je gorivo skuplje nego u Srbiji:

"Albanija, sa skoro dvostruko nižim platama i penzijama, ima značajno veću cenu benzina. Austrija, Kipar, Grčka, Malta, Crna Gora... 26 zemlja ima višu cenu benzina nego Srbija“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, "Niko u tim zemljama nije šokiran cenom benzina", i naveo je da od 46 evropskih zemalja Srbija ima ubedljivo najnižu cenu električne energije.

"Živ se jedem što sam, kao i obično, rekao - pustite ih da rade šta hoće i što sam tako nešto javno rekao", kazao je predsednik Srbije nakon otvaranja Lidlovog centra u Novoj Pazovi.

Kako je rekao,so cenama benzina ne može mnogo da se uradi, ali je saglasan da trgovci uzimaju veliku maržu. Istakao je da će Vlada posebno razgovarati o ceni dizela.

"Na to pitanje ćemo da odgovorimo suštinski tek kada naslini protesti budu završeni, a biće završeni, hteo to neko ili ne“ , rekao je i dodao da turisti i putnici biraju alternativne pravce i da zaobilaze Srbiju zbog blokiranja auto-puta.

Ponovio je da će država izdvojiti sredstva za dizel, posebno zbog poljoprivrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: