Epl: Ne kopajte bitkoine!

Kompanija Epl upozorila je korisnike da ne rudare kriptovalute preko svojih ajfona.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

09:17

Epl: Ne kopajte bitkoine!
(Foto: Thinkstock)

Epl je svojim programerima dao smernice kako bi zabranio rudarenje kriptovaluta na iOS uređajima.

Ta nova pravila ograničavaće rad aplikacija koje troše bateriju, generišu previše toplote ili stavljaju uređej pod nepotreban napor - sve to se odvija prilikom ruidarenja bitkoina.

Malo je verovatno da bi neko uspešno mogao da iskopa bitkoin na ajfonu, ali Eplov potez ipak može sprečiti da se ubuduće spreči rudarenje sa jednog, ili zaustavi „objedinjavanje“ više uređaja kako bi se to postiglo.

Na Eplovoj stranici piše ukratko i objašnjenje šta je rudarenje kripovalutama, a ističe se kako je u suštini to matematički proces za koji je neophodna podrška bolje opremljenih računara. Dodaje se i da preko računara taj proces generiše 1.400 vati.

Inače, bitkoin je na najnižem nivou u poslednja dva meseca. Digitalna valuta se trguje na blizu 6.726 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: