Direktoru RGZ-a priznanje Svetske banke

Svetska banka dodelila je Sertifikat zahvalnosti direktoru Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borku Draškoviću za doprinos studiji "Žene, biznis i zakoni 2018"

Izvor: Tanjug

Subota, 09.06.2018.

14:44

Direktoru RGZ-a priznanje Svetske banke
Foto: Thinkstock

Pristup žena ostvarivanju prava na nepokretnostima u Srbiji je u studiji Svetske banke ocenjen maksimalnom ocenom, što našu zemlju svrstava u rang sa vodećim državama Evrope kao što su Nemačka, Francuska i Švedska, navodi se u saopštenju RGZ-a.

"Doprinosi kao Vaš su od suštinske važnosti kako bi se osigurao kvalitet i tačnost podataka koje prikupljamo i analiziramo", navela je Rita Ramaljo iz Svetske banke u pismu direktoru RGZ-a.

U studiji su ocenjivane mogućnosti žena na ostvarivanje prava na nepokretnosti u bračnoj zajednici, prilikom nasleđivanja, kao i obim prava raspolaganja nepokretnom imovinom.

Studija "Žene, biznis i zakoni 2018" je peto bijenalno izdanje istraživanja koje pruža objektivne mere pravnih i regulatornih prepreka za žene u preduzetništvu i pri zapošljavanju.

Studijom je obuhvaćeno 189 zemalja, a po prvi put je uvedeno ocenjivanje prema indikatorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: