U Srbiju stiglo 60 francuskih firmi, zakazano 550 sastanaka

Zemlje regiona moraju da se povežu i rade zajedno kako bi privukle investicije i obezbedile bolji život za sve građane.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.05.2018.

17:42

U Srbiju stiglo 60 francuskih firmi, zakazano 550 sastanaka
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

To je istakla premijerka Srbije Ana Brnabić koja je otvorila trodnevni poslovni forum "Francuska - Balkan", koji će okupiti više od 400 učesnika iz Francuske, Srbije i zemalja u regionu.

"Zato je važna politička stabilnost u regionu i stvaranje jedinstvneog ekonomskog područja, kao i uklanjanje necarinskih barijera", rekla je Brnabićeva.

Treći poslovni forum "Francuska - Balkan" organizovan je sa ciljem da se kompanijama predstave mogućnosti ulaganja i poslovanja u regionu Balkana, a preduzeća će kroz B2B sastanke moći da pronađu partnere i ostvare važne poslovne kontakte.

"Trudimo se da napravimo najbolje poslovnog okruženje u ovom delu Evrope i da ponudimo najbolje uslove. Srbija ima stabilne i predvidive finansije, radimo na reformi obrazovanje, reformišemo javnu upravu i prepremamo se za poslove budućnosti", naglasila je Brnabićeva.

Premijerka je istakla da je forum izuzetna prilika za produbljivanje saradnje Balkana i Francuske, navodeći da tako jačaju i međusobni odnosi između zemalja u regionu.

Kako je rekla, Srbija i Francuska imaju veliki potencijal za unapređenje ekonomske saradnje, s obzirom da ukupni odnosi dve države jačaju svakodnevno.

U Srbiju su došli predstavnici oko 60 francuskih kompanija, a zakazano je ukupno oko 550 poslovnih sastanaka.

Forum organizuju Francuska državna agencija za promociju investicija i izvoza (Busines s France), Ambasada Francuske u Srbiji, Savez spoljnotrgovinskih savetnika Francuske i Francusko-srpska privredna komora u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, kao i privredne komore i razvojne agencije u regionu.

Poslovni forum Francuska-Balkan će pokriti sve najperspektivnije privredne sektore, poput infrastrukture i saobraćaja, energetske efikasnosti i prerade otpada, agro-industrije, novih informacionih i komunikacionih tehnologija, turizma i hotelijerstva.

Na forumu će biti održana dva panela, jedan na temu uspešnih primera poslovanaj francuskih preduzeća u Srbiji, a drugi na temu dostupnih fondova za investicije u zemljama Balkana.

Takođe biće održanao šest okruglih stolova na kojima će se govoriti o poljoprivredi, automobilskoj industriji, infrastrukturnim projektima i zaštiti životne sredine, energetskom sektoru, digitalnim tehnologijama i investicijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: