"Potrebna dodatna gasna infrastruktura, posebno ka Mađarskoj"

Ministar rudarstva Aleksandar Antić sastao se na marginama Međunarodnog ekonosmkog foruma u Sankt Peterburgu sa mađarskim šefom diplomatije Peterom Sijartom

Izvor: Tanjug

Subota, 26.05.2018.

16:38

(Foto: Thinkstock)

U razgovoru je konstatovano da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou i da treba nastaviti sa jačanjem privredne saradnje, a posebno saradnje u oblasti energetike.

Tokom susreta ministra Antića sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom, zajednički je ocenjeno da imamo iste ciljeve po pitanju energetske bezbednosti u regionu, sa posebnim akcentom na sigurnost snabdevanja gasom, uzimajući u obzir narastajući značaj tog energenta, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Sprovedeni market test sa neobavezujućim zakupima kapaciteta pokazuje da postoji potreba za dodatnom gasnom infrastrukturom, posebno iz pravca Bugarske prema Mađarskoj. Imamo zajedničke interese i zajedničke ciljeve i nastavićemo razgovore tokom susreta sredinom juna u Beogradu", najavio je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: