Najpoznatiji hrvatski general ima novi biznis

Kompanija Pelagos net farma, penzionisanog hrvatskog generala Ante Gotovine, prošle je godine udvostručila prihode na 51,6 miliona kuna.

Izvor: Tportal, Luka Filipoviæ

Sreda, 16.05.2018.

15:54

Najpoznatiji hrvatski general ima novi biznis
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Kako prenosi T portal, kompanija je ostvarila dobit od 6,9 miliona kuna.

Da Gotovina 2013. godine, kada je biznis s tunama pokrenuo s partnerom i prijateljem Milanom Mandićem, nije imao lagan početak svedoče i podaci iz prve poslovne godine u kojoj je kompanija zabeležila promet od 280.000 kuna i dobiti od samo 82 kune.

Ipak, od tada je Gotovina postao ozbiljan konkurent u biznisu s tunama i žestoka konkurencija kompanijama poput Kali tuna, Sardina i Jadran tuna.

Njegova kompanija ima tri uzgajališta tune. Dva su u šibenskom akvatoriju, kod ostrva Balabra i ostrva Sita i jedna u zadarskom arhipelagu pored ostrva Lavdare Vele.

Poslovni uspesi penzionisanog generala ne ogledaju se samo u broju lokacija i porastu prihoda od 106 odsto i dobiti za 34 odsto, kako stoji u izveštaju, već i u 70 radnika koje uzgajivačnice tune zapošljavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: