"U Njujorku voda iz susedne zemlje, ne iz Srbije"

Grad Beograd sve će više podržavati razvoj poljoprivrede, a razmišlja se i o osnivanju posebnog Sekretarijata za poljoprivredu.

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

14:55

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

To je izjavio gradski menadžer Goran Vesić na konferenciji na kojoj je najavljen prvi međunarodni sajam visokokvalitetne hrane u Beogradu, navodeći da je u budžetu grada za ovu godinu izdvojeno 180 miliona dinara za projekte u poljoprivredi.

Kako je rekao, konkursi su u toku, a već ima 1.600 prijava.

“Čvrsta je odluka da sve više razvijamo poljoprivredu, u prilog tome govori i podatak da je 2015. iz budžeta za te namene bilo izdvojeno 22 miliona dinara, godinu kasnije duplo više, a prošle godine 120 miliona dinara”, naveo je Vesić.

S tim u vezi dogovara se sa Ministarstvom poljoprivrede da beogradska veletržnica preraste u nacionalnu veletržnicu, zbog čega je planirana izgradnja još dve hale i to će dati dodatni podsticaj razvoju poljoprivrede, rekao je gradski menadžer.

To je jedan od razloga, kako je naveo, zbog čega grad Beograd podržava održavanje takvog jednog sajma u glavnom gradu Srbije, a svakako je razlog i to što su Beogradu potrebni domaći sajmovi i srpski brendovi.

“U Njujorku sam video vodu iz susedne zemlje, a ne našu”, naveo je Vesić i zato želimo što više sajmova, da naši brendovi budu predstavljeni u svetu.

“Ako stvarno sa nečim možemo da budemo konkurentni, onda je to hrana”, naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, održavanje sajmova je veoma važno i zbog obogaćivanja turističke ponude Beograda i Srbije.

Prvi sajam visokokvalitetne hrane Belgrade food show biće održan 5. i 6. novembra ove godine u organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, uz podršku USAID projekta za konkurentnu privredu, Grada Beograda, Turističke organizacije Srbije i Privredne komore Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: