Vozači, dobre vesti - duplih tehničkih neće biti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da neće biti najavljenih dvostrukih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2018.

09:30

Vozači, dobre vesti - duplih tehničkih neće biti
(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao za Prvu u jutarnjem programu, ta odredba se neće primenjivati.

Stefanović je podsetio da se radi o zakonu iz 2009. godine, odnosno njegovim odredbama kojima je predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina. Međutim, ističe, ova odredba neće biti primenjivana.

"Niko ne mora da se plaši. Dakle nijedan građanin koji ove godine bude registrovao automobil, neće morati ponovo za šest meseci da ide na novi tehnički pregled", precizirao je Stefanović za TV Prva.

Podsetimo, odluka da se uvede dupli godišnji tehnički pregled automobila za vozila starija od 15 godina, podigla su dosta "prašine" u javnosti.

Dok zakonodavci tvrde da će to poboljšati bezbednost na putevima i ukloniti sa drumova stara vozila koja ne ispunjavaju norme, vozači su besni jer to znači da će oko milion njih morati da izdvoji dodatna godišnja sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: