"Zašto bi kod vas za 1.500, kad je kod njih 750 RSD?" VIDEO

Predstavnici Ugovorne privredne komore izjavili su da su posle satanka u vladi zadovoljni, ali i dalje osporavaju način rada aplikacije za prevoz Car:go.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

10:02

Foto: Prva, screenshot

Aleksandar Milošević i Boško Vukojević iz Ugovorne privredne komore izjavili su da su prekinuli štrajk posle jučerašnjeg sastanka sa pomoćnikom ministra saobraćaja Saša Stojanović jer su dobili, ali i pristali na neke ustupke.

Prema njihovim rečima, Komora je napokon dobila partnere u Ministarstvu i Skupštini grada, a 17.000 preduzetnika svoje predstavnike.

Navode da su bili deo Radne grupe za izradu izmena i dopuna Zakona o drumskom saobraćaju sve do poslednjeg sastanka ali da su legitimitet od partnerskih strana dobili tek juče, a da je štrajk bio neophodan jer su morali da pokažu da imaju legitimitet i podršku.

Na pitanje da li se jedan od ustupaka odnosi i na zabranu rada Car:go, odgovorili su da nije reč o zabrani već o tome da oni ne mogu da nastave da rade na način na koji su radili do sada i da ispune uslove kao i taksisti.

Predsednik Saveza taksi udruženja Aleksandar Bjelić kazao je da se izvinjava građanima zbog jučerašnje blokade zbog štrajka, na šta su mu iz Komore dobacili:

“Ti treba prvo da se izviniš taksistima, da se skloniš”.

Osnivač i prvi čovek servisa Car:go Vuk Guberinić kazao je da nisu dobili nikakvo obaveštenje niti zabranu i da su ispali kolateralna šteta u celom protest. “Ajde i ovaj Car:go da smaknemo”, našalio se Guberinić.

On je kazao da se sve vreme provlači prilika da "smo nelegalni i da ne plaćamo porez, što nije tačno".

“Mislim da nije najodgovornija jučerašnja izjava ministarke i pomoćnika ministra. Mi se pozivamo ne na Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju već na Zakon o turizmu i limo servise”, naveo je on.

Polemika se u studiju potom povela oko toga kakvi su njihovi vozači, iz Komore su optužili da oni nemaju licence i da se putnici dovode u bezbednosni rizik, kao i da su im automobili stari i nekategorizovani.

Guberinić je to odbacio i naveo da njihovi vozači jesu prijavljeni, da imaju svoje auto-prevoizničke firme ili da rade u nekom rent-a-car-u.

Bjelić je upozorio da će vozačima Car:go biti oduzimana vozila kada ih kontrola zatekne na ulici kako prevoze putnike.

O tome zašto je i da li je Car:go servis upola jeftiniji, pogledajte u video snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: