Opština pred finansijskim kolapsom, nema ni za plate

Opština Pale u Federaciji BiH u teškoj je finansijskoj situaciji zbog, kako kažu, nedostatka sredstava sa viših nivoa vlasti.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2018.

14:16

Opština pred finansijskim kolapsom, nema ni za plate
Foto: Thinkstock

Ukoliko se situacija ne promeni iz ove lokalne zajednice upozoravaju da bi moglo doći do finansijskog kolapsa, ali i zastoja u realizaciji značajnih projekata.

Načelnik ove opštine Asim Zec tvrdi da je došlo do totalnog zastoja i upozorava da je zbog nedoznačavanja sredstava sa viših nivoa ugroženo funkcionisanje ove lokalne zajednice, prenosi Klix.

“U ova četiri meseca gdje je bilo predviđeno oko 200.000 KM kroz budžet kantona, prebačeno je samo 30.000 KM, tako da smo došli u ozbiljnu krizu”, kaže Zec.

“Sad smo na neki način u zaostatku dva meseca ličnih dohodaka. Pokrivali smo to novcem od nekih projekata. Sad kreće realizacija projekata i treba platiti radove, tako da imamo dva problema, da rešimo problem tuđih para i problem budžeta”, upozorava Zec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: