Direktna Banka Kragujevac kupila Piraeus banku Beograd

Direktna Banka a.d. Kragujevac danas je zvanično kupila 100 odsto vlasništva Piraeus banke a.d. Beograd od Piraeus bankarske grupe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

16:51

Direktna Banka Kragujevac kupila Piraeus banku Beograd
Foto: Direktna banka

Cilj je širenja poslovanja i jačanja pozicije na tržištu Srbije.

Direktna Banka kao univerzalna banka, usmerena na servisiranje fizičkih lica, kao i malih i srednjih preduzeća, svoju ponudu bankarskih proizvoda i usluga konstanto dopunjava u skladu sa zahtevima lokalnog tržišta.

Integracija sa Piraeus bankom a.d. Beograd obezbediće bolju dostupnost Direktne Banke njenim klijentima, jer će se ovom integracijom prodajna mreža banke uvećati za čak 50%.

Nakon spajanja, koje se očekuje u novembru 2018. godine, banke će poslovati pod imenom Direktna Banka i imaće objedinjenu mrežu poslovnica širom Srbije i imovinu od približno 500 miliona evra.

Direktna Banka je samo u prethodnoj godini, kada je kupila i Findomestic banku a.d. Beograd, zabeležila dobit od 1,9 milijardi dinara, a sa pozitivnim trendom poslovanja nastavlja i u 2018. godini, čemu svedoči dobit prvog kvartala banke ove godine u iznosu od 118 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: