Prvi put posle 1999 - ponovo tutnji voz preko Žeželja FOTO

Preko novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, prvi put od kada je stari srušen 1999. u NATO bombardovanju, danas je krenuo redovni saobraćaj.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.04.2018.

14:19

Prvi put posle 1999 - ponovo tutnji voz preko Žeželja FOTO
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Teretni voz pod brojem 441031 prešao je preko novog mosta u Novom Sadu u smeru ka Beogradu oko podne, a nešto kasnije u suprotnom pravcu prošla je još jedna teretna kompozicija.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Uskoro se očekuje i da putnički vozovi prelaze preko tog zdanja.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Pre tri dana završena su testiranja novog Drumsko - železničkog mosta, a glavni projektant tog zdanja Aleksandar Bojović kazao je za Tanjug da je most perfektan.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"U jednom momentu se našlo 3.300 tona na njemu, mnogobrojni uređaji su zabeležili ponašanje mosta i možemo da konstatujemo da je čitav posao jednostavno savršeno urađen. Svi nagibi se u milimetar poklapaju sa pretpostavkama, kao i sve ostale sile i naponi, nakon što je preko mosta prešlo i na njemu se zadržalo na desetine kamiona i vagona", kazao je Bojović tada. Početak drumskog saobraćaja preko tog mosta očekuje se tokom juna meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: