Er Srbija poleće sa "Konstantina" i to za BG?

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija mogao bi do kraja godine da poleti sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ukoliko država postane vlasnik.

Izvor: FlyfromNis, A.P.

Sreda, 04.04.2018.

10:13

Er Srbija poleće sa
Foto: EPA/JASON SZENES

Kako navodi sajt Flyfromnis, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je niškoj televiziji "Belle Amie" izjavila da će država ulagati u Aerodrom i to u toranj, produženje piste i terminalne zgrade, kao i u nabavku nove opreme poput vatrogasnog vozila, autobusa za prevoz putnika i drugo.

Ona je rekla da sve ove investicije mogu privući samo još novih avio-kompanija, a da bi do kraja godine sa niškog aerodroma mogao da poleti i nacionalni avio-prevoznik Er Srbija.

“Već neko vreme traju pregovori sa direktorom Er Srbija, a to će se verovatno u toku ove godine desiti, odnosno da će Er Srbija poleteti iz Niša”, izjavila je ministarka.

Ona je u utorak drugoj lokalnoj televiziji "Zona plus" rekla da postoji mogućnost uspostavljanja linije do Beograda.

Ministarka je tokom posete Nišu odbacila tvrdnje da će, ukoliko se aerodrom ustupi državi na korišćenje, Nišlije izgubiti niskotarifne avio-kompanije i samim tim mogućnost da lete jeftino. Ona je istakla da će sve kompanije koje imaju potpisan ugovor sa Aerodromom Niš nastaviti da lete po ceni i sa kartama koje su već dogovorene.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je kazao da dolazak koncesionara na aerodrom “Nikola Tesla” nije uslovljen zaustavljanjem rasta niškog aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: