Negoduju u Nišu zbog aerodroma

Povodom odluke gradske vlasti Niša da niški aerodrom bez nadoknade ustupi Republici, danas reakcije.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 31.03.2018.

16:47

Negoduju u Nišu zbog aerodroma
(Foto: Thinkstock)

Nacionalna koalicija za decentralizaciju zatražila je hitnu smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i svih članova Gradskog veća.

U saopštenju ove koalicije se navodi da je ta odluka "sraman čin", jer je aerodrom razvijan parama građana Niša koji njima i pripada, a ne, kako kažu, privremenoj vlasti u tom gradu.

"Reč je o resursu koji smo gradili za buduće generacije Nišlija i nijedna vlast nema prava da nam to oduzima", navodi se u saopštenju.

Povodom ustupanja gradskog aerodroma Republici, ranije su negodovali i Pokret slobodnih građana Niš kao i Nova stranka.

Pokret slobodnih građana je zatražio od odbornika u niškoj skupštini da zaustave tu odluku na prvoj narednoj sednici, kao i da iniciraju postupak za razrešenje gradonačelnika i svih većnika koji su čestvovali u toj odluci.

Gradski odbor Nove stranke u Nišu pozvao je sinoć rukovodstvo grada na odgovornost i zatražio od gradskih odbornika da ne usvoje odluku o ustupanju arodroma "Konstantin Veliki" državi bez nakande.

Gradsko veće Niša u petak je jednoglasno usvojilo odluku da se niški aerodrom ustupi državi, a tu odluku treba da potvrdi i gradska skupština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: