Grad Niš poklonio aerodrom državi

Grad Niš odlučio je da ustupi aerodrom Republici Srbiji, bez naknade, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Petak, 30.03.2018.

17:40

Grad Niš poklonio aerodrom državi
(Foto: Thinkstock)

Gradsko veće usvojilo je “preporuku” Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore državi.

Sve odluke vezane za niški aerodrom donosiće se u Beogradu, a na Gradskom veću saopšteno je da je “niški aerodrom strateški bitan za državu i da je prevazišao lokalne okvire”.

"Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici donela je zaključak kojim se preporučuje Gradu Nišu da prvo izvrši prenos kompletne imovine Aerodroma "Konstantin Veliki", da prenese osnivačka prava na aerodromu, da izvrši prenos sertifikata sa JP "Aerodrom" na budućeg operatera, da izvrši prenos svih ugovora koji se odnose na poslovanje ovog preduzeća. Na prvom mestu, cilj ovakve preporuke je javni interes Grada Niša, odnosno svih građana Niša“, rekao je načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić.

Ipak, kako objašnjava Janić, niški aerodrom je i alternativni aerodrom beogradskom, ali i aerodromima u regionu. Vlada Srbije napravila je analizu, kaže Janić, po kojoj u aerodrom treba uložiti milijardu dinara da bi funkcionisao dalje.

Ovakvu odluku treba da “aminuje” i Skupština Grada na prvom narednom zasedanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: