Strateška obnova zgrada, biće energetski efikasnije

U svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu održan je okrugli sto na temu "Strateški okvir planiranja obnove zgrada".

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2018.

16:39

Strateška obnova zgrada, biće energetski efikasnije
Foto: Thinkstock

Organizatori događaja, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Stalna konferencija gradova i opština, okupili su oko stotinu predstavnika lokalnih samouprava iz cele Srbije, kako bi razmenili ekspertsko i praktično iskustvo na temu energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Na skupu su predstavljeni rezultati regionalnog EmBild Horizon2020 projekta, a uz prisustvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, diskutovano je na temu održivog razvoja stanovanja kao javnog interesa, saopštila je nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Okrugli sto je organizovan pod okriljem EE platforme znanja: Deluj lokalno i efikasno, kreirane uz podršku projekta nemačko-srpske razvojne saradnje “Energetska efikasnost u javnim zgradama”, koji sprovodi GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije.

Projekat ima za cilj povećanje energetske efikasnosti u javnim zgradama kroz poboljšanje regulatornog okvira, razvijanje alata za isplativo ulaganje u obnovu škola, razmenu znanja, kao i sprovođenje obuka domara u školama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: