Mišković preuzima i Sava Centar?

Za javno-privatno partnerstvo za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom, pristigla je samo jedna ponuda kompanije "Delta Holding".

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

13:34

Mišković preuzima i Sava Centar?
Foto: Screenshot/O2

Nakon tri neuspela tendera, na produženi konkurs, jedina zainteresovana kompanija da uloži novac u najveći kongresivni objekat u prestonici, je "Delta holding" Miroslava Miškovića, pišu Večernje novosti.

Kako navode u Gradu, dodatnog produžetka roka neće biti.

Iako je "Delta" još na početku bila voljna da investira u rekonstrukciju Sava centra i svoje uslove predočila u neobavezujućoj ponudi 2016. godine, od prethodnog kruga tendera odustala je zbog promenjenih uslova.

Ipak, ovog puta rešena je da Gradu postane partner i zajednički obnove ovu kongresivnu dvoranu.

U "Delti" opširniji komentar na to što su jedini nisu imali, a kako kažu, sada je odluka na Gradu. Dok i zvanično ne bude saopštno ime partnera, neće se oglašavati.

Podsetimo, nedavno je potpredsednik Delta holdinga Živorad Vasić, na godišnjoj konferenciji ove kompanije, rekao da bi ta kompanija uložila dva puta više nego što je predviđeno tenderom, a predviđeno je 12,5 miliona evra.

Na javni poziv za podnošenje prijava radi osnivanja zajedničkog privrednog društva zbog rekonstrukcije i upravljanja kongresnim centrom bio je zainteresovan konzorcijuma koji čine Aerodrom "Nikola Tesla", "Energoprojekt holding" i JP "Beogradski sajam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: