"Godina krenula odlično, to postavlja nova očekivanja"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je 2018. godina jako dobro krenula i da je prema obrađenim podacima u januaru bruto domaći proizvod iznosio 4,2 odsto.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.03.2018.

08:59

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

"Mi završavamo prvi kvartal u martu, a za sada imamo tačne podatke iz januara 2018. Krenulo je jako dobro, to pred nas postavlja nova očekivanja", rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ona je podsetila da je za ovu godinu planiran rast BDP-a od 3,5 odsto, tako da je godina odlično krenula.

"Od Republičkog zavoda za statistiku dobili smo podatke da je ukupna spoljna trgovinska razmena 21,6 odsto veća u odnosu na januar prošle godine, tako da odličan januar da nastavimo i svaki dan dajemo sve od sebe kako bi ovakve trendove nastavili, jer su to veoma značajni pomaci za Srbiju", rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, javni dug je sada na oko 57 odsto, a cilj je da u perspektivi bude ispod 45 odsto, kada bi Srbije postala potpuno stabilna.

Brnabićeva je istakla i da je u prethodnoj godini 900 miliona evra izvoz iz IT sektora, čime je premašio tradicionalne grane, i postao stvarno jak sektor.

"Ako nastavimo sa investicijama u taj sektor, dostićićemo cilj koji je postavio Aleksandar Vučić", rekla je predsednica vlade.

Prema njenim rečinma, i dolazak nemačkog Kontinentala pokazuje koliko mi imamo potencijala i to se sve spaja u sliku koja veoma dobro izgleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: