"Posao za 160, plata 90.000 RSD"

U fabrici Eseks Jurop u Zrenjaninu posao će naći 160 ljudi, prosečna neto plata biće 90.000 dinara, a za radnike 67.400 dinara, kaže Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

17:50

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Ovo je nova pobeda. Očekujemo još investicija iz Južne Koreje. Zvao sam Samsung da dođe, jer naši ljudi vole njihove telefone. Rekli su mi da treba budem uporan", našalio se predsednik Srbije na ceremoniji polaganja kamena temeljca za tu fabriku.

Predsednik je naglasio da je investicija u fabriku 30,4 miliona evra, a da je država pomogla sa 1,6 miliona evra. On je investitorima poželeo da zarađuju i reinvestiraju u Srbiju.

Fabrika koja se gradi, kako je rekao, biće na 16.000 kvadratnih metara i dodao da će građani biti ponosni na fabrike koje se grade i na svoje zarade, jer će moći nešto da pruže deci i unucima.

Predsednik je investitorima poželeo da Srbiju dožive kao drugu kuću i da naprave još fabrika.

Početak rada u pogonu za koji je danas postavljen kamen temeljac planiran je za početak trećeg kvartala 2018. godine.

Predstavnicima lokalne samouprave poručio je da se vidi šta se dešava sa cenom grejanja i sa vodom u Zrenjaninu, a svim građanima i investitorima obećao je da će se Srbija zalagati za mir i stabilnost u regionu.

Predsednik je najavio još radnih mesta i ne samo u Zrenjaninu već i u ostalim gradovima u Banatu, kako bi se taj deo ravnomerno razvijao sa ostalim delovima Vojvodine i Srbije.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Ocenio je da je Banat "zaostao" za Sremom i Bačkom, a "dramatično" za Beogradom i da se to mora zaustaviti.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kazao je da je postavljanje kamena temeljca dokaz da se u Srbiji i Vojvodini odvija ekikasna reindustrijalizacija, istakavši da je u poslednjih 10 dana prisustvovao otvaranju dve velike kompanije. "Prošle nedelje je Kontinental počeo da radi u Novom Sadu, sada prisustvujemo otvaranju novih radnih mesta u Zrenjaninu, a sledeće nedelje u Žablju ćemo otvoriti velike pogone poput ovog gde će raditi mnogo naših ljudi", poručio je Mirović.

On je poručio da je industrijska proizvodnja u Vojvodini tokom prošle godine porasla za 7,7 odsto, te da je pad nezaposlenosti u čitavoj Srbiji sve izraženiji, naglasivši da je nezaposlenost u Srednjebanatskom upravnom okrugu smanjena za skoro 18 odsto, kao i da će Zrenjanin ponovo postati jedan od glavnih pokretača privrede u Vojvodini i Srbiji.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je da Zrenjanin već nekoliko godina unazad želi da se predstavi kao dobro mesto za investiranje, te da uslovi možda nisu najbolji, ali da činjenica da je u poslednje dve godine otvoreno preko 2.000 novih radnih mesta u tom gradu govori u prilog tome da Zrenjanin ima šta da ponudi investitorima.

"Zahvaljujem se "LS Groupu" i kompaniji Eseks što su prepoznali Zrenjanin i Srbiju kao idealno mesto za investiranje", poručio je Janjić.

Predsednik "LS Groupa" Kristofer Ku poručio je ta ta firam posluje na preko 100 lokacija, kao i da ima svoje ogranke u 25 zemalja sveta u kojima zapošljava preko 3.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: