Hrvatska i Grčka na dnu EU, ne biste verovali ko odnosi pobedu

Hrvatska je uz Grčku u četvrtom tromesečju 2017. zabeležila najslabiji rast BDP-a na tromesečnom nivou među zemljama EU, pokazuje izveštaj evropske statistike.

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 08.03.2018.

09:11

Hrvatska i Grčka na dnu EU, ne biste verovali ko odnosi pobedu
Foto: Thinkstock

Hrvatski BDP je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju prema sezonski prilagođenim podacima porastao 0,1 odsto u odnosu na prethodna tri meseca kada je uvećan 0,7odsto, pokazuju podaci Evrostata, piše Hina, prenosi Jutarnji list.

Istu je stopu rasta, najnižu među zemljama Evropske unije prema raspoloživim podacima Evrostata, beleži i Grčka. Nešto je snažnije na tromesečnom nivou porasla italijanska i letonska ekonomija, za 0,3 odsto.

Najsnažniji rast u poslednja tri prošlogodišnja meseca beležila je Estonija, od 2,2 odsto. Slede Slovenija s 2,0 odsto i Litvanija s 1,4 odsto, pokazuju Evrostatovi podaci.

Na godišnjem nivou, prema raspoloživim podacima Evrostata, najsnažniji rast u četvrtom prošlogodišnjem tromesečju beležila je Rumunija, od 7,0 odsto. Slede Slovenija sa 6,2 odsto, Estonija s 5,3, Češka 5,2 i Mađarska 4,9 odsto.

Najslabiji su rast na godišnjem nivou beležile Danska i Velika Britanija, od 1,2 odnosno 1,4 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: