U komšiluku niču nove plaže, zakupcima jedan uslov

Crnogorska obala, koja ima 359 prirodnih plaža i izgrađenih kupališta, mogla bi postati bogatija za više od 20 novih mesta za kupanje.

Izvor: cdm.me

Sreda, 07.03.2018.

12:25

U komšiluku niču nove plaže, zakupcima jedan uslov
Foto: Thinkstock

Nove plaže će graditi i uređivati Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u Bokokotorskom zalivu, kroz model privatno-javnog partnerstva, najavilaje za Pobjedu portparolka tog preduzeća Ivana Lazović.

Ona je precizirala da je u pripremi javni poziv za zakup morskog dobra i za izgradnju novih kupališta.

“Novi prostori za kupanje potrebni su za razvoj ponude na primorju, posebno ako uzmemo u obzir ograničene plažne resurse i dinamičan razvoj smeštajnih kapaciteta”, objasnila je Lazović, prenosi CDM.

Ona je objasnila i da se prema aktuelnom planu, plaže daju u zakup na tri godine, a od naredne sezone zakup će trajati pet godina. Dodala je i da se zaključuju i drugoročni ugovori sa investitorima koji grade nova kupališta, od deset do 20 godina.

Javnim pozivom za davanje u zakup kupališta iz 2016. godine do danas je ustupljeno 330 od 350 javnih kupališta, i to 102 u Herceg Novom, 99 u Budvi, 44 u Baru, 41 u Ulcinju, 23 u Kotoru i 21 u Tivtu.

Svaki zakupac dužan je, podsjeća Lazović, da oslobodi 50 odsto plažnog prostora od mobilijara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: