"Mini-Dejton" u Hrvatskoj - sve pod velom tajne

Poverioci Agrokora sastali su se sa u blizini Zadra na zatvorenom dvodnevnim pregovorima kako bi razmotrili situaciju u koncernu i mogućnost nagodbe.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.03.2018.

11:07

Foto: Thinkstock

Sastanak, nazvan “Mini-Dejton” održava se u strogoj tajnosti, ahrvatski mediji navode da nema nikakvih potvrda ko učestvuje i o čemu se pregovara.

Hrvatski Jutarnji list navodi da su novinari sinoć očekivali dolazak poverilaca Agrokora u resort Falkenstajnera Jadera u Petrčanama pored Zadra, gde bi, prema najavama vanrednog poverenika Agrokora Fabrisa Peruška i njegove zamenice Irene Veber, trebalo da se održe dvodnevni zatvoreni pregovori s predstavnicima Privremenog poverilačkog veća.

Iako nije otkrivena lokacija "Mini-Dejtona", pretpostavlja se da bi to mogao biti hotel Jadera s pet zvezdica. Na ulaz u resort u utorak uveče došlo je nekoliko limuzina zagrebačkih registracija, ali novinarima se niko nije obratio niti potvrdio dolazak na pregovore.

U međuvremenu, odlukom Županijskog suda u Zagrebu biće odblokirana imovina svih optuženih obuhvaćenim istragom u slučaju "Agrokor", prenosi Indeks.hr.

Istražnog sudiju koji je doneo odluku o blokadi imovine, Županijski sud u Zagrebu tereti da je počinio bitne povrede Krivičnog zakona, da je presudu napisao nečitko i nerazumljivo, uz niz pravopisnih grešaka.

Kako se podseća, u decembru prošle godine blokirana je imovina svih 15 osumnjičenih u slučaju "Agrokor", uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana. Blokirana je i imovina nekoliko Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora kao mera obezbeđenja s obzirom na to da je odštetni zahtev Agrokora težak 1,62 milijarde kuna.

"Ukida se rešenje o određivanju privremene mere osiguranja imovinskopravnog zahteva od 20.12 2017. godine i predmet se vraća sudiji istrage na ponovno odlučivanje", stoji u presudi Županijskog suda koja je danas objavljena.

Prihvaćena je žalba Ivice Todorića, ali njemu se neće odblokirati imovina, već se menja obrazloženje, navodi hrvatski portal.

Naime, u prethodnom rešenju stajalo je da je reč o meri osiguranja oduzimanje imovinske koristi "pribavljene krivičnim delom", a sada bi trebalo da stoji da su to "mere osiguranja imovinsko-pravnog zahteva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: