"Moramo da ojačamo domaće firme"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će vlada zajedno sa Ministarstvom privrede nastojati da jača domaće firme, paralelno sa privlačenjem stranih investitora.

Izvor: Beta

Sreda, 28.02.2018.

18:57

(Foto: Thinkstock)

Brnabić je na konferenciji za medije u Leskovačkom kulturnom centru kazala da je oduševljena dvema porodičnim kompanijama "Bimteks" čije je sedište u Leskovcu i "Bane komerc" iz sela Kumarevo, koja svoju robu izvoze i koje posluju kao svetske kompanije.

"Prošla godina bila je apsolutno najbolja do sada u privlačenju stranih investicija bez ikakvih privatizacija. Imali smo 2,6 milijardi evra investicija, tako da ako uspemo da ojačamo i pomognemo naše porodične kompanije, mala preduzeća, pomoć domaćim firmama, imaćemo u stvari jedan potpuno drugačiji rast", kazala je Brnabićeva.

Brnabićeva je na zatvorenom sastanku s rukovodstvom Leskovca dugo razgovarala, a bilo je reči i o, kako je preneto, uredjenju gradskog trga u Leskovcu, koje će finansijski pomoći Vlada Srbije, kako je obećala premijerka.

Premijerka je u pratnji gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića obišla izložbu origalnih grafika Salvadora Dalija u Leskovačkom kulutnom centru, posle čega je zaključila da je Leskovac postao i privredni i kulturni regionalni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: