Do 2023. nova zgrada ETF-a: Najmoderniji uslovi FOTO

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izrazio je uverenje da će Elektrotehnički fakultet u Beogradu do 2023. godine dobiti novu zgradu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.02.2018.

16:14

Do 2023. nova zgrada ETF-a: Najmoderniji uslovi FOTO
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

On je dodao i bda će ETF imati najmodernije uslove u kojima će studenti moći da razvijaju naučne i inovacione potencijale.

Prema njegovim rečima, inženjeri, koji se obrazuju na ETF-u, predstavljaju motornu snagu razvoja sprske ekonomije zasnovane na inovacijama i digitalizaciji.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
"Inženjeri elektrotehnike su najtraženiji u zemlji, a samo u razvojnom centru Majkrosofta u Beogradu, više od polovine zaposlenih su diplomci ETF-a. Vlada Srbije će zato učiniti sve da reši problem neadekvatnog prostora u kom studenti ETF-a rade", rekao je ministar.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
Popović je izrazio očekivanje da će ETF za pet godina, kada bude obeležavano 150 godina škole inženjerstva u Srbiji, imati nove zgrade i novi kampus za mlade inženjere koji će raditi u najboljim laboratorijama i kompanijama, ne samo u Srbiji, nego i svetu.

Nova zgrada će biti jedan od pokazatelja opredeljenosti Vlade Srbije da budućnost zemlje gradi na inovacijama i digitalizaciji.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
"U Novom Sadu gradimo Inovacioni i naučno tehnološki park pri Fakultetu tehničkih nauka i to je investicija veća od 20 miliona evra. U Nišu se gradi Naučno tehnološki park, jedan od najasvremenijih u Jugoistočnoj Evropi, a važan projekat je i laboratorijska lamela za Elektronski fakultet vredna blizu 20 miliona evra. Gradimo i novu zgradu FON-a, što je investicija od pet miliona evra", rekao je Popović.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
On je zaključio da bi izgradnja nove zgrade Elektrotehničkog fakulteta značajno doprinela razvoju naučne i inovacione infrastrukture u Srbiji.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: