"Da se radilo kako treba...restrukturiranje ili stečaj"

Alternativa najavljenom restrukturisanju Železnica RS bio bi stečaj tvrdi ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

16:00

Foto: Thinkstock

U obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS, nakon rasprave o zaduživanju RS kod Svetske banke u iznosu od 51,3 miliona evra po projektu za Železnice RS, naveo je da time kreće prva faza u ovom procesu i da nema ambiciju da će sve da bude idealno.

“Da se radilo kako treba, ne bi došlo do ovoga, ali bilo je kako je bilo”, kazao je Trninić, nakon niza kritika opozicije koja smatra da se kreditom, koji će vraćati svi građani RS, nagrađuju loši direktori javnih preduzeća, piše Capital.ba.

Resorni ministar je najavio da će od marta biti smanjen broj zaposlenih za 350 radnika i da niko dosad nije dobio otkaz, a da će sve obaveze prema njima biti isplaćene.

“Nijedan radnik ne može ostati nezbrinut “, rekao je Trninić i dodao da je u proteklom periodu bilo nepravilnosti po pitanju zapošljavanja i da je toga svestan.

Kazao je da sindikati u tom javnom preduzeću podržavaju proces restrukturiranja i da će biti uključeni u celi proces, posebno kada je u pitanju sistematizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: