Srbija prepoznata kao značajan proizvođač, idemo u Nemačku

Na vodećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda "Biofah" koji se održava od 14. do 17. februara u Nirnbergu, predstaviće se 14 kompanija iz Srbije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.02.2018.

10:55

Srbija prepoznata kao značajan proizvođač, idemo u Nemačku
Foto: Thinkstock

Učešće srpskih proizvođača organskih proizvoda organizovano je uz finansijsku podršku Privredne komore Srbije, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Kako je saopštio USAID, Srbija je prepoznata na međunarodnom tržištu kao značajan proizvođač organskog voća, pre svega bobičastog (naročito maline), ali i jabuka, žitarica, industrijskog bilja i suncokreta.

USAID je ukazao i da se sve više prepoznaju ;organski proizvodi razvijeni uz primenu inovacija i u skladu sa visokim potrebama modernog kupca, poput specijalizovnih vrsti devičanskog i hladno presovanog ulja od semenki bundeve i susama, voćnog čipsa, namaza od grilovanih papričica i džemova od divljeg voća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: