Kostić otkrio namere u vezi sa Agrokorom

Srpski biznismen Miodrag Kostić, poznat kao "kralj šećera", prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dela Agrokora.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.02.2018.

10:52

Kostić otkrio namere u vezi sa Agrokorom
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Agrokor je velika kompanija, s velikim aktivama. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom delu prerade poljoprivrede, bićemo veliki investitor", rekao je Kostić za hrvatsku televiziju RTL, a prenosi portal Seebiz.

Kostićevo poslovno carstvo obuhvata poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima većim od milijardu evra, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga, podseća se u informaciji.

Dalje se dodaje da je najavio da će još ulagati u Hrvatsku i da smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

"Za vreme letnjih raspusta 800 hiljada Srba putuje u Grčku. Ja sam siguran, da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku", rekao je Kostić.

Komentarišući srpsko-hrvatski poslovni forum, koji je održan juče u Zagrebu, sprki biznismen je istakao da je svrha ovakvih sastanaka da kažu: "ne, mi smo se promenili, nemojmo pričati o različitostima, hajde da pričamo o sličnostima".

"Dajte da vidimo šta možemo napraviti. Mi smo prve komšije. Važniji su dobri odnosi s prvim komšijama nego bratom u Americi", poručio je Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: