Dr. Etker kupuje deo poslovanja Unilevera

Britansko-holandska kompanija Unilever objavila je da je od nemačke kompanije Dr. Etker primila ponudu za kupovinu poslovanja s kolačima i desertima Alsa.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

16:48

Dr. Etker kupuje deo poslovanja Unilevera
Foto: Thinkstock

Iz toga diva u segmentu robe široke potrošnje saopštili su da obvezujuća ponuda uključuje i kupovinu Alsinih proizvodnih pogona u Francuskoj, prenosi Seebiz.

Cena transakcije nije navedena. Unilever je 2000. godine kupio kompaniju Alsa u čijoj se paleti proizvoda nalaze razne gotove mešavine za pripremu kolača i prašci za pecivo. Ponuda Dr. Etkera vremenski se podudara s nastojanjima Unilevera da unapredi poslovanje usled sve jačih pritisaka akcionara da ostvari veću vrednost.

Nakon neuspele ponude o preuzimanju s kojom im je 2017. pristupio američki prehrambeni div Kraft-Heinz, Unilever je otkupio akcije, obvezao se na zacrtane marže, postigao dogovor o smanjenju poslovanja u segmentu margarina i namaza I najavio da želi da osustane od dosadašnjeg dvojnog upravljanja. Analitičar kompanije Liberum Nico von Stackelberg kazao je da spomenuti deo poslovanja ne spada u osnovnu delatnost Unilevera i verovatno pripada segmentima sa slabijim rastom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: