Srbija: Radiš 4h dnevno zaradiš 1.280€, vikend slobodan

Nije sve u ovom poslu tako idilično: poreznici uzimaju dobar deo zarade, a paušalno oporezivanje biznis čini nepredvidljivim

Izvor: B92

Subota, 03.02.2018.

14:30

Srbija: Radiš 4h dnevno zaradiš 1.280€, vikend slobodan
(Foto: Thinkstock)

Radni dan tridesetsedmogodišnjeg D. Ž., stručnjaka za informacione tehnologije iz Beograda može da počne kad god on poželi. Jedino sredstvo za rad mu je kompjuter sa internet konekcijom. Digitalizaciju, o kojoj neprestano govori premijerka Ana Brnabić, sagovornik lista Politika svakodnevno živi u praksi.

On je jedan od oko 16.000 frilensera iz Srbije koji su posao našli preko popularnog sajta www.upwork.com. Njegovi klijenti su uglavnom Amerikanci, a prosečna cena radnog sata iznosi 16 dolara. To znači ako neko radi samo četiri sata dnevno za mesec dana može da zaradi 1.280 evra. I to da vikendom bude slobodan.

Kako je pokazalo istraživanje kompanije „Klever”, najveći broj ajtijevaca izjasnio se da zarađuje više od 800 evra mesečno, piše list u današnjem štampanom izdanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: