Rusi prave od Krima kockarnicu, i za to su dobili pare

Veliki broj kockarnica, tačnije, čitava jedna zona po uzoru na Las Vegas biće otvorena na Krimu sledeće godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.01.2018.

18:29

Rusi prave od Krima kockarnicu, i za to su dobili pare
(Foto: Thinkstock)

"Projekat koji je najavljen još 2014. godine, sada je dobio zeleno svetlo“, rekao je šef te regije Sergej Aksenov.

Otvaranje je najavljeno za septembar naredne godine, dok će zemljište biti određeno do sledećeg meseca, rekao je Aksenov.

„Veliki operater je spreman da investira u projekat. Ima određenih problema, uglavnom vezane za zapadne sankcije, zbog čega postoji potreba da se ostane anoniman o tome ko će to učiniti“, rekao je Aksenov.

Ipak, neimenovani investitor kazina spreman je da uloži osam milijardi rubalja, što je oko 150 miliona dolara.

Kockarnice su od 2009. godine zabranjena u Rusiji, osim u četiri posebne zone za igru, a mnoga podzemna kockarska mesta su u međuvremenu zatvorena. Ali, Krim će sada postati peta zona u kojoj će posetioci moći da se kockaju.

„Sigurni smo da će kockarska zona postati neka vrsta atrakcije, što će omogućiti izgradnju dodatne infrastrukture. Ključni prihodi sigurno neće biti od samih kazina, već od hotela, restorana i prodavnica koji će se graditi okolo“, rekao je ranije ministar ekonomije Krima Andrej Meknikov.

Kockarska zona na Krimu prvu put je najavljena nakon aneksije poluostrva 2014. godine. Prema procenama, Rusija će od projekta zarađivati oko 500 miliona dolara godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: