Skupljajte račune, u 2018. još više kola i stanova

Vlada Srbije odlučila je na sednici da se i ove godine organizuje nagradna igra sa fiskalnim računima "Uzmi račun i pobedi".

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

17:11

Skupljajte račune, u 2018. još više kola i stanova
Foto: Tanjug, arhiva

Kako su i istakli, u 2018. će biti dodeljeno više automobila i stanova nego prošle godine.

"Vlada je na današnjoj sednici usvojila zaključak o organizovanju novog ciklusa nagradne igre, jer je ocenjeno da je rekordni odziv značajno doprineo jačanju poreske kulture građana i privrede i izgradnji svesti o važnosti plaćanja poreza i odgovornog poslovanja za dobrobit celog društva", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, prema istraživanju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), u nagradnoj igri je prošle godine učestvovalo oko 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa.

U saopštenju se dodaje da je tokom tri meseca nagradne igre 2017. godine, evidencija prometa preko fiskalnih kasa povećana za 33 odsto kod malih obveznika, a da su poreski inspektori registrovali za četvrtinu manje prekršaja u izdavanju fiskalnih računa.

U istom periodu zabeležen je rast bezgotovinskih transakcija za 18,5 odsto, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: