U budžetu najviše novca za ekologiju

U gradskom budzetu, koji je ove godine 2,9 milijardi dinara, najviše novca namenjeno je zaštiti životne sredine i komunalnim poslovima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.01.2018.

10:51

U budžetu najviše novca za ekologiju
Foto: Thinkstock

Za tu realizaciju je opredeljeno 718,4 miliona dinara.

Za održavanja čistoće na javnim površinama planirano je 135 miliona dinara, za uređenje i održavanje zelenila 164 miliona, za poslove stanovanja i zajednice 25,3 miliona dinara, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi za budžet, finansije, privredu i poljoprivredu Skupštine grada.

Za sanaciju i čišćenje korita reka na teritoriji grada planirano je 25 miliona dinara, za održavanje i kupovinu zemljišta za groblje i druge komunalne usluge 14,2 miliona, za upravljanje otpadnim vodama, izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione mreže u selima i gradskim naseljima, izgradnju vodovodne mreže u naseljima, izrada projektne dokumentacije, planirano je 135,3 miliona dinar, navode iz Gradske uprave.

U Gradskoj upravi napominju da su značajna sredstva planirana i za funkcionisanje prihvatilišta za životinje....

Za plate radnika koji će ovo realizovati, planirano je 9,8 miliona dinara.

Jagodina se opredelila za razvoj turizama i poslednjih godina posvećuje veliku pažnju životnoj sredini, higijeni i izgledu grada, pre svega Turističkog kompleksa đurđevo brdo, i ubraja se među najčistije gradove u Srbiji, ocenjuju u Gradskoj upravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: