"Vinjete u istoriju, ovako će naplaćivati cela EU"

Direktor Hrvatskih auto-puteva Boris Huzjan izjavio je da se na nivou cele Evropske unije priprema promena sistema naplate korišćenja auto-puteva.

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

08:46

Foto: Tanjug/AP

“U kontekstu razvoja modela naplate putarine za sve vrste vozila, važno je istaći da je predlogom nove direktive Evropskog parlamenta planirano da u skoroj budućnosti plaćanje putarine bude moguće jedino po modelu pređene deonice auto-puta, a ne naplata za određen period korišćenja”, izjavio je Huzjan.

Kako kaže, takav sistem već postoji u Hrvatskoj.

“Resorno je ministarstvo u sklopu svih reformi koje sprovodimo raspisalo javni poziv za iskazivanje interesa za izradu studije razvoja elektronskog sistema naplate putarine u Hrvatskoj”, kaže on.

Namera je, kako navodi, unaprediti postojeći sistem naplate putarine, a studija će pokazati koji je oblik elektronskog sistema naplate najpogodniji za auto-puteve, uvažavajući nove tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: