Građani šokirani: U gradu na hiljade stubića FOTO

U gradu Zagrebu postavljeno je na hiljade stubića, što gumenih, što metalnih, međutim niko ne zna čemu služe i zašto su postavljeni.

Izvor: Dnevnik.hr

Utorak, 09.01.2018.

09:09

Građani šokirani: U gradu na hiljade stubića FOTO
Foto: Thinkstock, ilustracija

Štaviše, opozicija tvrdi da gomilanje stubića nema nikakvu funkciju.

Gradska opozicija predlaže da se Zagreb preimenuje u Stupnik (Stubić).

"Očito naš gradonačelnik ima različite fetiše, pa imamo fetiš na fontane i očito fetiš na te stubiće", smatra Anka Mrak Taritaš.

Metalni stubići mogu biti čak i opasni za bicikliste i motocikliste, zbog svoje neprimetnosti. Gumeni su manje opasni, ali je i njihova cena viša.

"Imamo informaciju kako koštaju 100 evra po komadu, međutim bilo bi vrlo dobro da gradonačelnik sam kaže koliko koštaju i da vidimo kakav je bio postupak javne nabave", rekao je Matej Mišić, iz SDP.

Grad Zagreb nije odgovorio koliko je stubića postavljeno, koliko koštaju i koji ih stručnjak raspodeljuje po gradu, piše Dnevnik.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: