Palma: Treba mi 320 h da ubedim jednog investitora

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković - Palma kaže da je sve teže doći do investitora.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.12.2017.

18:28

Palma: Treba mi 320 h da ubedim jednog investitora
Foto: Tanjug/Dušan Anièiæ

On navodi da je pre dve, tri godine za dovođenje jednog investitora trebalo 20 prezentacija od po četiri sata, a da je sada potrebno 320 sati ubeđivanja ili 80 prezentacija.

Ocenivaši tekuću godinu kao uspešnu, rekao je da budžet za narednu nešto veći i zahvalio koalicinim partenarima SPS i SNS na upornosti i predlozima koje su dovele do odluka važnih građanima.

"Naše sednice traju kratko, a siguran sam da ne bi trajale duže ni kada bi naši odbornici primali plate, kao u nekim gradovima i opštinama", rekao je Marković dodajući da se nada da odbornici u jagodinskom parlamentu neće štrajkovati znacjuhi da u nekim opštinama odbornici primaju po 30.000 dinara, a članovi gradskih odbora i po 140.000 dinara.

Kako je rekao, svi odbornici u skupštini Jagodine imaju posao, zato ne primaju nadoknadu kao odbornici, a oni takođe i članovi gradskog odbora i upravnih odbora u preduzećima čiji je osnivač grad ne primaju plate. Takođe, dodaje, sve su obaveze iz domena socijalne zaštite ispunili, između ostalog i zatto so su se odrekli korišćenja opštinskih automobila.

Marković je najavio da do kraja ove godine ili pocetkom naredne očekuje još nekoliko ugovora sa stranim investitorima.

"Paralelno sa nama se trudi i SNS da pomogne gradu da dovede investitore ali je to mnogo teže sada nego pre dve trio godine", rekao je Marković, dodajući da i kada ima "sigurnog" investitora, ne izlazi s njegovim imenom u javnost sve dok se ne položi kamen temaljac.

Ispričao je kako je prošle nedelje bio sam u Ambasadi Kine, na poziv ambasadora, jer je za investiranje u Jagodini zainteresovana jedna kompanije iz te zemlje koja bi zaposlila 200 radnika.

"Čcetiri sata sam prezentovao šta to nudi Jagodina i ostalo je da nam do fobruara odgovori kakve su mu namere", ispričao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: