Građani zbunjeni zbog velikih izmena: Odakle za NS

Naviknuti na glavnu železničku stanicu, Beograđanima, a pogotovo ljudima iz unutrašnjosti konfuzan je novi železnički saobraćaj koji je preseljen na Prokop.

Izvor: O2

Ponedeljak, 11.12.2017.

16:09

Građani zbunjeni zbog velikih izmena: Odakle za NS
Foto: Tanjug, arhiva

Nema stanične zgrade, što snalaženje čini još komplikovanijim.

"Nema nijedne korisne informacije nigde, jedino da dođete direktno ovde pa onda da pitate", kaže jedan od građana.

"Nema nikakvog obaveštenja kad voz dođe, šta treba putnici da urade, kojim vozom da se koriste da bi došli do centra", dodaje drugi.

Međutim, ima i onih koji smatraju da je ovde "jako je lako snaći se".

"Ako dođete ovde nemate menjačnicu, nemate gde da kupite red vožnje štampani, sve se svodi na elektroniku. Ok, to je s jedne strane dobro, ali sa druge strane šta ako nemate internet", pita se jedan od njih.

Beograd Centar je i dalje nepoznanica, iako je projekat koji traje decenijama. Samo jedna autobuska linija, 36, ide do centra grada, i to na svakih 20 odnosno 40 minuta vikendom

"Ne možemo reći da se svi problemi mogu rešiti u jednom danu i da se sve to može rezresiti u vrlo kratkom roku. Za nas kao železnicu je vrlo bitno da putnici imaju informaciju o novoj organizaciji saobraćaja", smatra Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije.

Sa glavne železničke stanice nastavlja da se odvija međunarodni saobraćaj, a odatle kreću i vozovi za Novi Sad.

Do kompletiranog Prokopa ostalo je jos mnogo radova. Ono sto trenutno najvise nedostaje su lako dostupne informacije i sve što treba da prati bilo koju stanicu - kiosci, prodavnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: