Na auto-putu napokon probijen tunel, još 41 VIDEO

Radnici kompanije Bemaks probili su jutros u 3.30 časova prvi tunel Mrke na autoputu Bar-Boljare, dužine nešto više od 800 metara, saznaje CdM.

Izvor: cdm.me

Ponedeljak, 11.12.2017.

12:41

Na auto-putu napokon probijen tunel, još 41 VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

Na autoputu Bar -Boljare, koji grade Kinezi i koji košta 809,6 miliona evra, planirana je gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta. Do leta će, kako saznajemo, biti probijeni svi tuneli na trasi.

Pre nekoliko dana kompanija Bemaks počela je betoniranje gornje ploče prvog od 45 mostova na trasi ove deonice autoputa. Most Mrke će biti dug oko 300 metara i visok 35.

Radovi na potpunom probijanju završeni su na dva tunela Jabučki krš i Klopot i jedne cevi tunela Vilac.

Radovi se trenutno izvode na 11 mostova, različitog intenziteta. Na jednom od najzahtevnijih objekata, mostu Moračica, radovi se odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom izvođača.

U ovom trenutku su završeni radovi na betoniranju u svih stubova mosta Moračica i u toku su radovi na pripremi izgradnje rasponske konstrukcije. Ukupno na svim mostovima izvedeno je 37 odsto radova.

Impozantni objekti na trasi, poput mosta Moračica, tunela Vjeternik, biće primer moderne saobraćajne infrastrukture u regionu i šire.

Dovoljno je pomenuti podatak da za 41 km koliko je duga deonica, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Projektovana brzina na ovoj deonici autoputa je 100 km/h , a vreme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i 30 min na 25 minuta.

Inače, od početka godine na autoputu su izvedeni radovi vredni 147,9 miliona evra, za šta je utrošeno 81,89 odsto planiranog budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: