Brnabićeva: Startapovi kod nas sve radili sami

Dva ključna prioriteta Vlade su digitalizacija i obrazovanje, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić na godišnjem simpozijumu "World Minds" u Cirihu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

17:22

Brnabićeva: Startapovi kod nas sve radili sami
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je najavila održavanje tog simpozijuma i u Beogradu.

"Digitalizacija u smislu podrške startap i IT kompanijama, kompanijama koje se bave inovacijama, Mi imamo jako raznoliku startap zajednicu u Srbiji i na to sam jako ponosna. Oni su sve uradili sami, vlada ih nažalost nije podržavala i sada to menjamo. Drugi prioritet je obrazovanje i zato želimo da 'World minds' dođe u Srbiju", rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila da je prošle godine, kada je bila ministarka javne uprave, sa tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem bila na simpozijumu i da je i tada digitalizacija bila prioritet.

"Zajedno sa 'Digitalnom Švajcarskom' osnovali smo inicijativu 'Digitalna Srbija', predstavnici te inicijative su sada ovde i mislim da je to znak da je sve više veza između Srbije i Švajcarske", navela je Brnabićeva.

Ona je sa osnivačem "World Minds" Rolfom Dobelijem saopštila da će u Srbiji, prvoj i jedinoj državi na svetu pored Švajcarske, biti održan simpozijum "World Minds" koji okuplja najveće mislioce sveta.

Kako je najavljeno, prvi od tri dogovorena skupa biće održan u maju 2019. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Simopozijum "World Minds" osmišljen je tako da govornici prezentuju najzanimljivija i najnovija otkrića u inovacijama, nauci i drugim oblastima društvenog delovanja, a ova manifestacija održava se u decembru, kako bi bila predstavljena najbolja rešenja te godine iz celog sveta o kojima se na skupu razgovara.

"World Minds" je neprofitna organizacije koja povezuje lidere u oblasti inovacija, nauke, umetnosti i ekonomije iz čitavog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: