Ružić: Odlažemo platne razrede, nismo spremni

Ministar državne uprave Branko Ružić kaže da su predložene novine u zakonima kojima se uređuje položaj zaposlenih u javnim službama.

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.12.2017.

15:30

Ružić: Odlažemo platne razrede, nismo spremni
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Ali kako je rekao, primena platnih razreda se odlaže do 2019. godine.

Predložene su izmene zakona o zaposlenima u javnim službama, izmene i dopune Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlog zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da je cilj Strategije reforme javne uprave da se dođe do sistema radnih odnosa koji će biti održiv. Prema njegovim rečima, predloženim zakonima određuju se platni razredi i koeficijenti koji se neće primenjivati do 2019. godine.

"Ta novina se odlaže za naredni budžetski ciklus, kako bi se za promene pripremili budžeti i poslodavci", rekao je ministar.

On je dodao da je i za jedan deo zakona koji se tiče i sistema plata potrebno pripremiti podzakonska akta, kako bi mogli da se primenjuju i kako bi se uradila analiza finansijskih efkata u postupku utvđivanja nove jedinstvene osnovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: