Više od hiljadu dece kroz igru učilo o reciklaži

Đaci pet osnovnih škola u Beogradu su tokom novembra imali priliku da kroz edukativne radionice nauče brojne korisne informacije o reciklaži,

Izvor: PR

Petak, 01.12.2017.

15:00

Više od hiljadu dece kroz igru učilo o reciklaži

a najviše pažnje im je privukao praktični deo gde su naučili kako se od otpada prave novi korisni proizvodi.

Zahvaljujući saradnji Sekopaka i kompanije Delez Srbija, više od hiljadu i po đaka iz škola “Ivan Goran Kovačić”, “Desanka Maksimović”, “Bora Stanković””, “Vlada Aksentijević” i “Borislav Pekić” odgledalo je predstavu “Prljavo ili čisto, nije isto” i film “Maksimova ekološka avantura”.
Osim predstave i filma, đaci su uz pomoć mađioničara naučili kako stara ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova. Po završetku reciklažnog dana mališani su uživali u igri memorije sa pojmovima za pogađanje na temu reciklaže, a skupili su i preko 50 kg stare ambalaže.

Kompanija Sekopak kroz brojne akcije pokušava da podigne ekološku svest građana, istakla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka Sekopaka.
“Mališani su najbolji primer kako se treba ponašati prema životnoj sredini. Uključivanje građana u sistem primarne selekcije ambalažnog otpada ključni je cilj naših aktivnosti, a đaci su pravi ambasadori tih vrednosti”, navodi Belanović Kokir.

“Kompanija Delez svakodnevno reciklira velike količine otpada, kako je u novembru bila Evropska nedelja smanjenje otpada, želeli smo da kroz jednu ovaku vrstu saradnje sa Sekopakom motivišemo i naše najmlađe i njima približimo kako mogu da čuvaju svoju životnu sredinu”, istakla je Bojana Perić, menadžerka za zaštitu životne sredine Delez Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: