Da nije ovoga, kamioni bi bili u centru BG/FOTO

JKP ''Parking servis'' je završilo radove na izgradnji nove poslovne zgrade u Logističkom centru u Bloku 43 na Novom Beogradu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.11.2017.

16:23

Da nije ovoga, kamioni bi bili u centru BG/FOTO
Foto: Beoinfo

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, objekat je koštao 60 miliona dinara.

Vesić je rekao da će u novom objektu površine 840 kvadratnih metara 28 špediterskih kompanija dobiti kancelarije i da će početi sa radom 1.decembra.

''Ovo je najveći logistički centar ovakve vrste u Srbiji. Mi smo samo u prvih šest meseci ovde imali 150.000 carinskih deklaracija, a ovde dnevno prođe između 400 i 500 kamiona. Kada ne bi postojao ovakav centar i kada ovde ne bi širili kapacitete, kamioni bi prolazili kroz centar Beograda i roba bi se carinila u luci 'Beograd'. To je ono što je suprotno našoj politici, a naša politika je da se kamionski saobraćaj izmesti iz centra grada'', rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da je grad Beograd doneo odluku o zabrani kamionskog saobraćaja u centru grada kako bi se rasteretio saobraćaj.

''Da bismo to uspeli da sprovedemo, neophodno je da po obodima grada gradimo ovakve logističke centre'', istakao je Vesić.

Vesić je ponovio da je nova zgrada koštala 60 miliona dinara, ali i podvukao da će Parking servis za nešto malo više od četiri godine isplatiti tu investiciju od profita Logističkog centra.

''Ovo je još jedno dobro i pametno ulaganje novca 'Parking servisa'', ocenio je Vesić.

Čestitavši rukovodstvu te kompanije gradski menadžer je naveo da je to jedna od kompanija koja je napravila možda i najveći progres od 2013.do danas.

''Ovim pokazuju da imaju novca, da investiraju u nove projekte koji su za dobrobit grada. Sve što radimo je deo politike koju sprovodimo i ima veze sa odlukama koje smo doneli pre više godina. Ova investicija koliko god da izgleda izolovano i vezana je možda samo za 'Parking servis', odnosi se na sprovođenje naše politike izmeštanja kamionskog saobraćaja iz centra grada'', naglasio je Vesić.

Nova poslovna zgrada podignuta je na mestu nekadašnje barake na samom ulazu u Logistički centar i opremljena je instalacijama za savremeno poslovno funkcionisanje.

Kancelarije su veličine od 12 do 29 kvadratnih metara, ima ih 13 u prizemlju i 15 na prvom spratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: