Resnik-Valjevo u roku, putovanje traje duplo manje

Modernizacija pruge Resnik–Valjevo, u dužini od 77,6 kilometara, na međunarodnom železničkom koridoru Beograd–Bar, završena je u roku.

Izvor: Beta

Utorak, 14.11.2017.

15:06

Resnik-Valjevo u roku, putovanje traje duplo manje
Foto: Thinkstock

Danas je na toj trasi uspostavljen redovan saobraćaj, saopštilo je preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.

Ugovorena vrednost radova bila je 79,9 miliona dolara, a finansirani su sa 80 miliona dolara iz ruskog kredita namenjenog modernizaciji srpskih železnica.

Radovi su počeli u julu prošle godine i tada je najavljeno da će na obnovljenoj pruzi vozovi moći da saobraćaju brzinom od 120 kilometara na sat, odnosno da će putovanje umesto dva sata i 20 minuta trajati 70 do 75 minuta.

Obeležavanju završetka radova u Valjevu sutra će prisustvovati ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, prvi potpredsednik Ruskih državnih železnica Aleksandar Sergejevič Mišarin, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić, generalni direktor RŽD Internešnl Sergej Pavlov.Predviđeno je da pre toga oni vozom obiđu deonicu pruge od Vreoca do Valjeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: