Rasprodaja propalih banaka po Srbiji

U Srbiji je u toku postupak stečaja ili likvidacije za čak 24 banke.

Izvor: B92

Nedelja, 12.11.2017.

10:51

Rasprodaja propalih banaka po Srbiji
Foto: Thinkstock

Deo imovine banaka ponuđen je na prodaju, Agencija za osiguranje depozita raspisala je oglas. U ovom krugu nudi se imovina osam banaka.

Među njima nije Razvojna banka Vojvodine, za koju je stečajni postupak pokrenut pre četiri godine. Međutim, nadležni koji vode postupak u ovoj banci očekuju da će se uskoro i preostala imovina banke naći u ponudi.

Agencija za osiguranje depozita je u oglasila prodaju imovine Privredne banke Beograd, Agrobanke, Investbanke, Jugobanke, Kosovske,Borske i Nove Agrobanke te Raj banke. Na ponudi su poslovni prostori, poljoprivredno zemljište, stanovi, zgrade, odmarališta...

Na teritoriji Vojvodine je malo nekretnina ovih banaka koje su ponuđene na prodaju, ali ih, ipak, ima. Tako se prodaju prostorije Privredne banke Beograd u Ulici Marka Miljanova u Novom Sadu. Početna cena prostora od 78 kvadratnih metara je 99.000 evra, a zainteresovani kupci treba da polože depozit od 14.850 evra.

Možda nekretnine s teritorije Vojvodine iz bankarske ponude nisu posebno atraktivne, što ne znači da u ukupnoj ponudi nema atraktivnih lokaliteta. Među njima je svakako zanimljiva zgrada nekadašnje Jugobanke u Makedonskoj ulici u centru Beograda, površine 2.875 kvadratnih metara, čija je početna cena 5,2 miliona evra.

Ponude treba dostaviti Agenciji do 8.decembra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: