Crnogorsko čudo neviđeno: Tunel ukopali ispod puta

U Brajićima kod Budve tunel je ukopan ispod puta.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 11.11.2017.

09:49

Crnogorsko čudo neviđeno: Tunel ukopali ispod puta
(Foto: Thinkstock)

Kažu da nije reč o propustu, već da je tako predviđeno projektom o izgradnji tunela koji će povezivati put koji je u izgradnji – sa magistralom.

Preostalo je da se izgradi trasa puta koja će tunel povezati sa magistralom, kaže Savo Parača, direktor Direkcije za saobraćaj

Teško je zaboraviti kultni film Živka Nikolića „Čudo neviđeno“ kada gazda Šćepan želi da stvori raj na zemlji, da prokopa tunel, isuši jezero i napravi plodnu zemlju koja će davati tri žetve godišnje, prenose Večernje novosti.

Ali gle čuda, umesto da isuši jezero, more poplavi selo, malo ribarsko mesto gde su ljudiživeli od izlova ribe. A da građevinski poduhvati i 33 godine nakon nastanka tog jugoslovenskog filma mogu delovati u najmanju ruku čudno, potvrđuje fotografija tunela na Brajićima, koja prikazuje koliko se taj tunel nalazi ispod puta.

Da od novog "čuda neviđenog" nema ništa uverava šef Direkcije za saobraćaj Savo Parača koji tvrdi da se ne radi o propustu, već da je sve urađeno prema projektu.

"Ne, nema ma nikakve greške. Radili smo van trase kako ne bi bilo zastoja na putu. Tunel je završen. Preostalo je još da se izgradi trasa puta koja će tunel povezati sa magistralom. Uspon će biti sedam odsto, a oko pola kilometra postojećeg puta spustiće se do tunela", obrazložio je Savo Parača, ovaj graditeljski poduhvat.

"Objekat smo gradili van trase kako ne bi bilo zastoja na putu".

Građevinska kompanija "Tehnoput" završila je radove na tunelu, a kako se očekuje cela trasa puta Brajići-Budva do kraja godine. Inače, tunel na Brajićima, čije je probijanje počelo pre šest meseci, deo je rekonstrukcije puta Podgorica-Cetinje-Budva,kojije dug 60 kilometara. Ranije je iz resornog ministarstva saopšteno da je nodovršeno 1,7 kilometara na delu od Brajića do Lapčića i da bi ti radovi trebali biti završeni do kraja ovog meseca, kao i skoro dav kilometra puta od Košljuna do Zavale.Neobičan izglked tunela na Brajićima privukao je pažnju fotoreportera kao i turista koji su neobičnu crnogorsku građevinu ovekovečili i odneli u svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: